Krško ima zaradi speedwaya, če dobro vem.ElDiego napisal/-a:Krško ma reflektorje? Sj pravim, ne vem točno - ampak na prvi pogled izgleda, da so drugoligaši infrastrukturo precej zadaj, skupaj nekje z njimi pa sta tudi Triglav (trenutno zadnji na lestvici) in Primorje.
PrvaLiga splošno, infrastruktura...
Moderator: Moderatorji
Meni je všeč tako navijanje, boli me k*rac, če mene zmerjajo z Madžarom ali kaj vse... Jaz sem pa vesel, da jim je MURKO Štajerc!
- Viator&Vektor
- Administrator foruma
- Kraj: Mlačni Potok
- Kontakt:
Ja, Krško ima reflektorje, edini stadion v 2.SNL, ki izpolnjuje kriterije, trenutno imamo točno 9 stadionov v Sloveniji primernih za (desetčlansko) prvo ligo. To licenciranje bo spet zabavno.
Drugače od manjših stadionov majo reflektorje še Šenčur, Jadran, Svoboda...samo jim fali kapaciteta.
Problem druge lige je v tem, da pač odkar so prevzeli vodenje prvi pri združenju prvoligašev pač delujeo v interesu taistih, tako potem prvoligaši določajo kriterije za prvo ligo, torej sami zasi, hkrati pa se je nacionalni projekt izboljšanja infrastrukture delal samo za prvo ligo in zdaj smo v situaciji, ko so v prvi ligi konstantno višali pogoje, vzpostavili sirka 10 klubov z ustrezno infrastrukuro, nakar so tej klubi sprejeli to infrastrukturo kot obvezno in se praktično zaprli v prvo ligo, pač kdor je v prvi ligi dobi keš pd UEFE, NZS ipd. za obnovo, kdor hoče v prvo pa more izpolnjevat kriterije, ki jih lahko izpolni šele če je že tam. Krško ma speedway, ostali pač ne in pol nižje lige stagnirajo. Zaprt sitem.
Upam, da je razumljivo.
Drugače od manjših stadionov majo reflektorje še Šenčur, Jadran, Svoboda...samo jim fali kapaciteta.
Problem druge lige je v tem, da pač odkar so prevzeli vodenje prvi pri združenju prvoligašev pač delujeo v interesu taistih, tako potem prvoligaši določajo kriterije za prvo ligo, torej sami zasi, hkrati pa se je nacionalni projekt izboljšanja infrastrukture delal samo za prvo ligo in zdaj smo v situaciji, ko so v prvi ligi konstantno višali pogoje, vzpostavili sirka 10 klubov z ustrezno infrastrukuro, nakar so tej klubi sprejeli to infrastrukturo kot obvezno in se praktično zaprli v prvo ligo, pač kdor je v prvi ligi dobi keš pd UEFE, NZS ipd. za obnovo, kdor hoče v prvo pa more izpolnjevat kriterije, ki jih lahko izpolni šele če je že tam. Krško ma speedway, ostali pač ne in pol nižje lige stagnirajo. Zaprt sitem.
Upam, da je razumljivo.
Špediterji Šiška - modra inteligenca, rdeča kri
Prva liga pa taka, ko na najmodernejšem stadionu v Sloveniji ni tople vode...Najhuje jo je odnesla Olimpija, razlog pa se nahaja v pomanjkljivi organizaciji tekme. Ker v garderobah za igralce in sodnike ni bilo zagotovljene tople vode, bo moralo vodstvo edinega ljubljanskega prvoligaša, upoštevajoč predkaznovanost, odšteti 350 evrov.
Meni je všeč tako navijanje, boli me k*rac, če mene zmerjajo z Madžarom ali kaj vse... Jaz sem pa vesel, da jim je MURKO Štajerc!
- Viator&Vektor
- Administrator foruma
- Kontakt:
Ja, Koper in Ajdovščina sta se končno znebila slovesa prvoligaških krajev z najbolj "retardirano" infrastrukturo. Glede na čase v katerih živimo, so takšne investicije prava mana. Nasploh se mi zdi, da imamo praktično prvič v zgodovini solidno infrastrukturo na celotni prvoligaški ravni, pri čemer tudi lep kup drugoligašev domuje na več kot spodobnih objektih. Osnovna platforma za napredek je torej tu, vprašanje je le, če bomo znali to izkoristiti....
We shall not be moved!
- Viator&Vektor
- Administrator foruma
- Kontakt:
Ko smo že pri EP U17 - največja neumnost, ki so jo lahko naredili je, da se bodo bojda vse tekme igrale v Ljudskem vrtu in na Stožicah....
Še vsa mladinska prvenstva, ki sem jih v zadnjih letih gledal, so se igrala na manjših stadionih, ki se na takih tekmah lepo napolnijo in je tudi vzdušje temu primerno. Če pa si kdo predstavlja 16 tisoč ljudi na tekmi Ukrajina:Grčija v Stožicah, mu krepko stisnem roko in zaželim srečno pot...
S tega vidika se mi ne zdi nič narobe, če želijo v Kranju sodelovati pri tem. Koliko je pa to realno izvedljivo, je pa druga zgodba.
Še vsa mladinska prvenstva, ki sem jih v zadnjih letih gledal, so se igrala na manjših stadionih, ki se na takih tekmah lepo napolnijo in je tudi vzdušje temu primerno. Če pa si kdo predstavlja 16 tisoč ljudi na tekmi Ukrajina:Grčija v Stožicah, mu krepko stisnem roko in zaželim srečno pot...
S tega vidika se mi ne zdi nič narobe, če želijo v Kranju sodelovati pri tem. Koliko je pa to realno izvedljivo, je pa druga zgodba.
We shall not be moved!
Jelenič v Genoo, Kurtič žanje simpatije in zanimanje iz Serie A... Ne moremo dejstva, da Iličič in Bačinovič delata res dobro reklamo za slovenski nogomet in več kot očitno se tukaj odpira novi potencialni trg za naše mlade nogometaše in to je tista prava smer, v katero bi moral iti naš klubski nogomet - proizvajati mlade nogometaše, ki bodi v druge tuje klube prišli izdelani in pripravljeni za višji nivo igre, ne pa to kar je bilo sedaj v večini primerov, da so ti vračali nazaj po neuspešnih epizodah.